POLICIJA SPREČILA OBRAČUN NAVIJAČA NA VOŽDOVCU: Grobari planirali osvetu zbog prekrečenog grafita!
Foto: Printscreen/Društvene mreže

ake snage policije intervenisale su u ponedeljak uveče u beogradskom naselju Braće Jerković nakon dojave da se sprema rat među navijačima! Presretnuta je kolona od 17 vozila u kojima je zatečeno 78 „grobara“ naoružanih noževima, palicama i bakljama!

Sve je počelo kada su zabrinuti građani pozvali policiju i prijavili da se veća grupa navijača okupila u Ulici Rade Vranješević na opštini Voždovac. Na društvenim mrežama ubrzo su se pojavili brojni snimci na kojem se vide policijska vozila pod rotacijom koja su blokirala ceo kraj.

- Sinoć oko 22 sata na ulici je zatečeno 17 automobila i čak 78 mladića za koje se sumnja da su pripadnici jedne navijačke grupe. Kod nekih su pronađeni noževi, baklje i sprejevi, ali zasad nema elemenata krivičnog dela, jer nisu narušavali red i mir. Naređali su se svojim vozilima duž ulice iz nepoznatog razloga. Reč je o pretresu, a protiv nekih od njih biće podnete prekršajne prijave zbog držanja oružja - navodi izvor Alo.

- Prethodno je policija dobila dojavu da na teritoriji opštine Voždovac može doći do narušavanja javnog reda i mira, i to u većem obimu. Sve je navodno počelo zbog grafita navijača Partizana u naselju Braća Jerković, koji je prekrečen. Navodno su navijači Crvene zvezde i „zarobili“ nekoliko klinaca koji su grafite crtali - kaže dobro obavešten izvor.

Zbog svega toga, sumnja se da se veća grupa navijača Partizana okupila sinoć kako bi krenula u „osvetu“. Ipak, brzom reakcijom policije dalja eskalacija nasilja na ulici je sprečena.

- Iako su tom prilikom pronađeni sekira, nož „leptir“, baklje, sprejevi, kante sa bojama, fantomke i rukavice, zamenik Drugog osnovnog javnog tužilaštva se izjasnio da u tome ipak nema elemenata krivičnog dela. Nekolicini njih kod kojih su pronađena pirotehnička sredstva i hladno oružje pisane su prekršajne prijave u redovnom postupku - objašnjava naš sagovornik.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA


 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading