Napadač Skadarlija
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen

- Optužnicom je obuhvaćen i Strahinja M. zbog sumnje da je prikrivanjem tragova, pomogao Gojku Đ. da ne bude otkriven - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, Gojku Đ. se na teret stavlja krivično delo ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Strahinja M. se tereti za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

- Tužilaštvo je predložilo sudu da Gojku Đ. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo - dodaje se u saopštenju.

U optužnici se navodi da postoji sumnja da je kobne večeri, oko 23:52 časa nakon kraće rasprave sa D. K. u njega ispalio više hitaca iz pištolja, nakon čega je pobegao sa mesta zločina.

- Strahinja M. je, kako se sumnja, nakon toga otišao do stola gde je sedeo Gojko Đ, uzeo njegova dva mobilna telefona sa stola i sakrio ih Kosovskoj ulici, u pasažu iza betonskog stuba - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Inače, kako se nezvanično saznaje osumnjičeni za pokušaj ubistva Gojko M. je po profesiji moler, a optuženi Strahinja M. fizioterapeut, piše Kurir.

Podsetimo, posle pucnjave u Skadarliji spekulisalo se da je svađa koja je prethodila pucnjavi izbila zbog muzike.

- Čuli smo da su momci koji su sedeli za stolom tražili da muzika, koja je završila, nastavi da svira. Navodno im je obezbeđenje prišlo, jer su postali bučni u lokalu i pokušalo da ih urazumi i objasni im da se lokal zatvara. Jedan od njih je tada izvukao pištolj i nastao je haos - ispričao je tada jedan očevidac.

Napad u poznatom restoranu snimile su i sigurnosne kamere.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading