Ringišpil
Foto: Alo/Foto: Alo/Printskrin

Po predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kuršumliji sudija za prethodni postupak u Kuršumliji odredio je pritvor u trajanju do 30 dana Zoranu Lj. iz Knjaževca, vlasniku ringišpila i Jovanu N. iz Vrnjačke Banje, zakupcu prostora na kome je ringišpil bio postavljen. Oni su saslušani zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu učinili krivično delo "teška dela protiv opšte sigurnosti".

Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Kuršumliji predložilo da se osumnjičenima odredi pritvor, jer postoje okolnosti koje ukazuju da će uticati na svedoke i saučesnike i zato što je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora teža od pet godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Osumnjičenom Zoranu Lj. se stavlja na teret da je bez propisanih mera za bezbednost i zdravlja na radu pustio u upotrebu ringišpil i prodajom karata omogućio da ga koristi 13 osoba koje su u toku vožnje, prilikom pucanja glavne cevi i rušenja konstrukcije ringišpila pali na beton i zadobili telesne povrede, navodi se u saopštenju tužilaštva.

U incidentu u kom se 8. maja 2024. srušio ringišpil u tom gradu povređeno je 13 osoba, od kojih jedna teško.

- Jedna devojčica je ležala nepomično pritisnuta čeličnom konstrukcijom ringišpila, desetak metara od nje je ležao jedan dečak na koga se takođe srušilo gvožđe. Strašno, ovako nešto se nikada nije desilo. Svi smo užasnuti - rekao je za "Blic" meštanin Kuršumlije.

- Mi se svi molimo da će biti dobro i imamo veru da će tako da bude. Ona je jedno čigrasto dete, spretna visprena, od malena. Van svake pameti je da se kontrole ringišpila ne vrše - ispričala je za "Blic" Jovana N, ujna dvanaestogodišnje devojčice iz Kuršumlije koja je zadobila povrede opasne po život.

Podsećamo, nesreća se desila oko 13 sati 8. maja na vašaru koji se tradicionalno održava na Markovdan u Kuršumliji. U nesreći povređeno je 13-oro dece, dok je jedna devojčica (12) u teškom stanju i lekari se bore za njen život.

Nekoliko sati nakon nesreće na društvenim mrežama pojavio se video-snimak na kojem se vidi trenutak kada ringišpil pada.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading