Policajac
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen

U decembru 2000., tri dana pre Božića, policijski poručnik Džin Ejster primio je kasni telefonski poziv o napuštenoj bebi pronađenoj u kartonskoj kutiji. Novorođenče su otkrili studenti u hodniku stambene zgrade u Južnom Bendu u Indijani..

- Bio je umotan u ćebe i flanelsku košulju. Nije bilo poruke - priča Ejester (70).

Na putu do bolnice, kaže da je uzeo plišanog medvedića da malo uteši bebu.

- Samo sam želeo da zna da mi je stalo do njega - priseća se on.

Dete smatrao za "bebu Isusa"

Tokom istrage, Ejester je o detetu počeo govoriti kao o "bebi Isusu".

Nakon što je saznao da je beba smeštena kod izvrsnih ljudi, odahnuo je. Život je išao dalje i dolazili su novi slučajevi, ali Ejster kaže da nikada nije prestao misliti na ovu bebu.

Razmišljao o bebi često

- Pitao sam se šta je s njim i, ne daj Bože, jesam li ga ikada uhvatio? Da li je još živ? - priča bivši policajac.

A onda je došla 2019. kada je dobio odgovore na svoja pitanja.

- Sedim ovde 23 godine kasnije i zvoni telefon - prisetio se Ejster. Bio je to policajac Džoš Morgan i bio je s mladićem po imenu Metju Hegedus Stjuart.

- Rekao mi je: "Nećeš verovati, ali "mali Isus" upravo sedi pokraj mene. On je moj novi policajac pripravnik" - rekao je oduševljeno penzionisani policajac.

Morgan i Metju ubrzo su složili delove neobične životne slagalice, a sve se počelo odmotavati kada su policajci reagovali na situaciju u Park Džeferson Apartments - istoj zgradi u kojoj je Metju bio napušten kao beba.

Sudbina ih spojila na istom mestu gde i prvi put

- Kad smo stigli, rekao sam da sam tamo ostavljen kao beba. Zatim je Morgan pogledao izveštaj i video ime Džina Ejstera priloženo uz njega - kaže mladić.

Dana 22. aprila ponovno su se sreli nekadašnji policajac i napuštena beba, sada mladić. Susret je bio posebno dirljiv za Ejestera, koji je u januaru izgubio svoje jedino dete, sina Nikolasa.

- Kod Meta vidim neke situacije koje me podsećaju na mog sina, ima isti osmeh, isti smeh, istu tamnu kosu i slično je građen - kaže Ester.

Metju i njegova verenica Džulijen roditelji su 14-mesečne kćeri Aspene, a dečaka očekuju u junu. Aspen je rođena istog dana kada je njen otac legalno usvojen.

- Toliko je slučajnosti. Mislim, Met završava terensku obuku i slučajno je raspoređen u četvrti stambenog kompleksa u kojem je pronađen. Kakve su šanse za to? Razgovarao sam s nekoliko Metovih nadređenih i svi su rekli isto: on je fin policajac, on je dobro dete. Ovako se sresti nakon toliko vremena pravo je čudo - zaključio je Ejster na kraju razgovora za "Tudej".

(Tudej/Slobodna Dalmacija)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading