DA LI JE OVO MOGUĆE Teniseri digli ruke od Novaka, evo ko je glavni favorit za osvajanje Rolan Garosa
Foto: AP/AP/Radivoje Pavicic

Marion Bartoli i Žo Vilfred Conga su prvog tenisera sveta stavili čak na treće mesto na listi favorita. 

Karlos Alkaraz je u kladionicama prvi je favorit za osvajanje Rolan Garosa, kvota na njega je 2,5, a prati ga Nole s koeficijentom 3,5. Zanimljivo je da je "bik sa Majorke", inače apsolutni kralj pariskog grend slema, tek treći na listi favorita sa kvotom 5,5. 

Mario Bartoli kaže da niko ne sme da otpiše Rafaela Nadala na Rolan Garosu, iako Španac zbog povrede nije igrao od Auatralijan opena, pošto se muči sa povredom. 

Rafael Nadal ima 14 trofeja na Rolan Garosu, 22 grend slem titule, koliko i Novak Đoković, dok Karlos Alkaraz juri prvu u karijeri. Pošto Rafa nije igrao od janura svi se pitaju da li će biti 100 odsto spreman za jedini grend slem na šljaci. Bartoli nikada ne bi otpisala Rafu, bez obzira na sve probleme sa kojima se suočava "kralj šljake".

- Alkaraz je jedan od favorita, ali nikako ne mogu da kažem da je jedini. Mislim da će njegov zemljak Nadal, ako prođe prvu nedelju, biti veliki favorit za osvajanje trofeja. Biće teško, ali to je Nadal, ako na nekom mestu može sve da prevaziđe onda je to "Filip Šatrije". I prošle godine je bio povređen, ali je pobedio sve probleme, pa je zbog toga na mojoj listi favorita- rekla je Bartoli. 

DA LI JE OVO MOGUĆE Teniseri digli ruke od Novaka, evo ko je glavni favorit za osvajanje Rolan Garosa

AP Photo/Radivoje Pavicic

 

OPERISALA OBE RUKE Britanska teniserka će morati van terena nekoliko meseci (FOTO)

Na treće mesto Bartoli je stavila Đokovića, iako je naš as već ove sezone osvojio jedan grend slem -  - Australijan open. Međutim, loše je otvorio sezonu na šljaci, rano je eliminisan na mastersu u Monte Karlu, potom i Srpska openu, dok je otkazao učešće na mastersu u Madridu.

- Tu je i Novak Đoković. Znam da ga zanimaju samo grend slem trofeji. Ne brinem, biće spreman. Za mene su tri favorita - Alkaraz, Nadal i Đoković - poručila je Bartoli. 

DA LI JE OVO MOGUĆE Teniseri digli ruke od Novaka, evo ko je glavni favorit za osvajanje Rolan Garosa

Aloonline.ba

 

Žo Vilfred Conga, nekada peti teniser sveta, za prvog favorita izabrao je Karlosa Alkaraza, ali pod uslovom da ne bude Rafael Nadal, dok je Novak Đoković na trećem mestu.

- Alkaraz igra sjajno. Moramo da sačekamo i da vidimo da li će Nadal igrati. Ako Rafa ne dođe u Pariz, Alkaraz je favorit. Ukoliko bude bio spreman, za mene je on prvi favorit. Naravno, Novak Đoković čeka šansu. On je i dalje potencijalno najbolji teniser svih vremena - rekao je francuski teniser koji je odigrao 23 meča sa Đokovićem, a samo na šest slavio.  

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.      

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading