Nevreme u Srbiji
Foto: Shutterstock/Ilustracija

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, koji će, na istoku i jugu Srbije, ponegde biti praćeni i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutru na severu, a posle podne i u ostalim krajevima očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Duvaće slab i umeren vetar, u planinskim predelima povremeno i jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura će se kretati od devet do 12 stepeni, a najviša od 17 na jugu i jugoistoku Srbije do 24 stepena u Negotinskoj Krajini i na severozapadu Vojvodine.

U Beogradu će ujutru biti pretežno oblačno uz prestanak kiše. Tokom dana će biti suvo, od sredine dana smanjenje oblačnosti, pa se posle podne očekuju i sunčani intervali. Duvaće slab i umeren vetar, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura će biti oko 11 stepeni, a najviša oko 22 stepena.

Upaljen meteo alarm

U pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji danas je na snazi žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, dok je na području KiM ovo upozorenje upaljeno samo zbog grmljavine. Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno:Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Vremenska prognoza za narednih 5 dana

U nedelju 5. maja će biti sunčano i toplije nego u subotu, dok se u popodnevnim časovima očekuju kratkotrajni pljuskovi. Minimalna temperatura od 6 do 12 stepeni, maksimalna od 22 do 26 stepeni.

U ponedeljak 6. maja biće promenljivo oblačno i toplije, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U utorak popodne pljuskovi u popodnevnim časovima, dok u sredu i četvrtak počinje novo zahlađenje.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Danas je Veliki petak i većina pravoslavnih hrišćana farba jaja za Vaskrs #alo #alonovine #alodnevnenovine #aloonline #fyp #foryourpage #fypシ #fypシ゚viral #vaskrs ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading