Tucanijada u Mokrinu
Foto: Alo/Miroslava Obadić

(M.O.)

Radić je ubedljivo imao najtvrđe jaje u seniorskoj konkurenciji i ove godine, a uspeo je da pobedi i dugogodišnje mokrinske šampione. Dvostruka titula zaredom iznenadila je i samog šampiona 34. ,,Svetskog prvenstva u tucanju farbanim kokošijim jajima“ u Mokrinu.

- Verujte mi da sam se iznenadio što sam ponovo pobedio. Srećan sam i uzbuđen bog pobede. Jaje je mokrinsko, snela ga je naša koka, nije švedsko. Takmičim se već dugo godina, jednom sam bio četvrti i evo, titule se samo ređaju. Takmičarsko jaje biram kucanjem o zube, koji moraju da budu prirodni i tako se najbolje zna koliko je tvrdo. Po posebnom zvuku - kaže Radić, inače Mokrinčanin.

Na mokrinskoj svetkovini održava se i takmičenje u juniorskoj konkurensiji, a ubedljivu pobedu ove godine odnela je sedmogodišnja Dunja Golić, inače unuka višestrukog šampiona ,,Tusanijade“ Živice Blažića.

- Ovo mi je treća pobeda do sada, a jaje sam slučajno odabrala-kaže Dunja koja je krenula dedinim stopama.

Predsednik takmičarske komisije pobedničko jaje preseče specjalnom mačetom da se proveri da li je jaje kokošije i pravo. Jednu polovinu jaja pojede neko iz komisije, a drugu pobednik.

Na Svetskom prvenstvu u tucanju farbanim kokošijim jajima ove godine je učestvovalo preko stotinu takmičara. Došli su posetioci iz Srbije, ali i Republike Srpske, kao i naši ljudi iz udaljenih zemalja poput Autralije, Novog Zelanda, Kanade, Nemačke, Švajcarske, Švedske, koji rado provode vaskršnje praznike u u našoj zemlji.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading