infektivna
Foto: Alo/Vladimir Marković

Dr Ivana Begović Lazarević iz Zavoda za javno zdravlje u Beogradu, sve obolele osobe su nevakcinisane, među zaraženima su pretežno deca, a jedan muškarac je hospitalizovan u Klinici za infektivne i tropske bolesti u Univerzitetskom kliničkom centru Srbije, piše Blic.

Kako navodi, on nije životno ugrožen, a primećena mu je promena na plućima.

Lokalna epidemija među komšijama i rođacima

- U okviru epidemije na nivou Beograda koju smo prijavili 22. februara, mi smo sada prijavili i lokalnu epidemiju koja se pojavila među rođacima i komšijama u jednom delu Padinske Skele. To smo primetili pred praznike, očekujemo da ćemo imati još novih obolelih, a poslednji slučaj odatle je prijavljen jutros - kaže dr Begović Lazarević za "Blic".

Kako precizira, u Padinskoj Skeli je malim boginjama zaraženo 9 dece i dve odrasle osobe. Svi su nevakcinisani, a za odrasle nije moguće utvrditi vakcinalni status.

- Među obolelima su komšije i rodbina, koji su ostvarivali kontakt tokom praznika tako da ćemo možda imati još novih obolelih odatle - rekla je naša sagovornica.

U Beogradu su do sada male boginje potvrđene kod ukupno 59 osoba, tako da prestonica prendjaču po broju obolih u celoj Srbiji.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading