Otac Predrag Popović
Foto: Printscreen/Printscreen

Otac Predrag Popović upozorio je na jedan oglas koji se pojavio na internetu, a za koji tvrdi da je prevara.

Naime, u oglasu se "po blagoslovu duhovnika" nude brojanice od "pravih kristala i dragog kamenja" koje su namenske a deo para navodno ide za donaciju manastira.

U oglasu se zahvaljuje svetom Vasiliju Ostroškom "koji nam je otvorio i ovu mogućnost spasenja" i onda se nude brojanice za ljubav, mir, brak, porod, plodnost i tako dalje.

Otac Predrag je prokomentarisao ovaj oglas, a njegov citat prenosimo u celosti:

- Vodite računa o ovakvim PREVARAMA!
Prvo, ne kaže se ime duhovnika ni manastira! Mada može to da se izmisli, ali se može lako proveriti da li taj duhovnik postoji u tom manastiru i da se pozove manastir i sve proveri.
Drugo, kriju se iza Svetog Vasilija Ostroškog. Nema jače stvari nego navesti nekog "moćnog" sveca!

 

 

I treće, brojanica je predstavljena kao amajlija i da ima moć da uradi sve sa spiska. A spisak takav da zahvata sve kategorije bolesnika i potrebita. Čoveku kad je teško za svaku se slamku hvata. Ovo je zloupotreba, i to duhovna najgore vrste. Veliki greh.
Dakle, NE postoji "NAMENSKA BROJANICA"!!!
Niti brojanice, niti čovek, niti svetac, niti manastir, niti bilo šta ima ikakve moći osim Gospoda Boga! On Jedini  ima moć koju deli sa drugima po molitvi, a za spasenje čoveka. NJemu se molimo, a ne nekim "moćnim" stvarima koje spadaju u kategoriju sujeverja, a ne vere.
Tek tako nećemo zadobiti milost od Boga.
PREMUDROST! - napisao je on.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading