Jelena Žarić Kovačević
Foto: Alo/Foto: Alo!

Među novim licima koja su ušla u Vladu Srbije nalazi se i Jelena Žarić Kovačević, koja će biti ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Nju smo imali prilike da vidimo kao poslanicu SNS u tri skupštinska saziva, a kako će se snaći na čelu jednog jako zahtevnog ministarstva i šta može da obeća svojim Nišlijama koje predstavlja, govorila je u intervjuu za naš list.

Da li vas je iznenadio poziv da uđete u Vladu? Jeste li spremni da se uhvatite u koštac sa svim što vas čeka?

- Ako želite da uspete u politici, morate biti spremni da se uhvatite u koštac sa problemima, ali i da napravite rezultate kojima će se građani ponositi. Poziv da budem član Vlade Srbije je za mene dokaz da su moja borba, rad i posvećenost poslu prepoznati i velika satisfakcija koja mi daje vetar u leđa. Isto tako, data mi je nova šansa da zajedno sa lokalnim samoupravama radim na rešavanju problema i unapređenju lokalnih sredina, što će olakšati život i popraviti životni standard naših građana. Sprovođenje principa na kojima se temelji politika koju sprovodi Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka, koji su me i kandidovali, od ključnog je značaja za održavanje kontinuiteta razvoja svakog dela naše zemlje.

Dolazite na mesto Aleksandra Martinovića, jeste li već razgovarali s njim? Je l’ vam dao neke savete?

- Aleksandar Martinović je bio šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke za vreme moja dva mandata, od koga sam mnogo naučila. Velika je odgovornost kada posle takvog čoveka dolazite u resor koji je on uspešno vodio. Mi smo tim, radićemo zajedno i savladavati izazove koji su pred Srbijom zarad građana koji su nam dali poverenje. Svaki savet je zlata vredan jer je spoj stručnosti i iskustva ono što u politici pobeđuje. Iz tog razloga i jesam spremna da učim, radim na sebi i verujem savetima iskusnijih kolega.

Šta su vam rekle vaše Nišlije kada je objavljena ova informacija? Šta možete da im obećate?

- Zadovoljna sam i srećna, jer su u gradu u kome sam rođena reakcije pozitivne. Moje Nišlije su se javile sa čestitkama, ali i sa predlozima i idejama kako rešiti pitanja koja su značajna za funkcionisanje na lokalnom nivou. U svakom trenutku mogu da obećam da ću dati sve od sebe da opravdam poverenje, da ću, kao i do sada, marljivo raditi i štititi interese države i svih građana. Nemam nikakvih sumnji da će i na predstojećim lokalnim izborima u Nišu pobediti politika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke i da ćemo zajedno nastaviti da razvijamo Niš, koji su upravo vlade kontinuiteta koje je posle pobeda na izborima formirala Srpska napredna stranka Niš učinile regionalnim centrom kome gravitiraju građani jugoistočne Srbije u smislu obrazovanja, zdravstvene zaštite i mnogih drugih oblasti.

Jelena Žarić Kovačević

Foto: Alo!

 

Bili ste poslanica u tri saziva Skupštine Srbije, niste tek došli na političku scenu, ali ako biste ipak morali da se predstavite široj javnosti, šta biste rekli o sebi?

- U politici sam od 2012. godina, kada sam obavljala funkciju zamenika sekretara Skupštine grada Niša, a sada iz četvrtog mandata u Narodnoj skupštini idem na ministarsko mesto. To je dug period koji garantuje da mogu da prepoznam potrebe građana, naročito na lokalu, što će mi pomoći u radu. Mišljenja sam da je razlog ulaska u politiku ono što govori o svakome, a moja ideja je bila da dobijem priliku da menjam stvari nabolje i radim za dobrobit države. Iako sam se posle advokature odlučila za takav korak, jako brzo sam promenila način razmišljanja i posvetila se radu u Srpskoj naprednoj stranci i obavljanju funkcija na najbolji mogući način.

Vreme je za praštanje

Kako ćete provesti Vaskrs? Koliko je ovaj praznik važan za vas i vašu porodicu?

- Praznike provodim kod kuće u krugu porodice i sa najbližim prijateljima. Vaskrs volim zbog duha tradicije koji budi, ali i zbog simbolike, koja znači pobedu nad smrću. Ovaj praznik je najveći hrišćanski praznik koji nas podseća da u sebi nosimo vrline kao što je praštanje. Svi praznici su važni i zbog toga što je tada porodica na okupu i možemo zajedno da provedemo kvalitetno vreme, što nije tako često zbog posla i obaveza.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading