bolnica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Mlada žena se probudila u bolnici sa užasnim povredama i nije imala pojma šta se dogodilo – sve dok medicinska sestra nije rekla pet jezivo bolnih reči: "Tvoj dečko je to uradio".

Emili Luis (24) iz Velike Britanije brutalno je napao njen dečko Tomas Džons, sa kojim je bila u vezi tri godine a koji je bio pod uticajem alkohola i kokaina. Nakon napada u noći između 18. i 19. februara prošle godine, Emili je zadobila povredu glave, nakon koje se napravila rana dužine 8 cm i širine 4 cm.

Nasilnik je takođe slomio Emilinu jagodicu i ostavio joj modrice po licu i telu. Pošto je imala 19 šavova i zadobila modrice na licu, Emili je sada fizički i emocionalno u ožiljcima za ceo život.

"Nikada nije bio agresivan prema meni"

Džons, koji nije ranije osuđivan, poslat je u zatvor nakon izricanja presude na krunskom sudu u Svonsiju. Žena iz Nita u Velsu odlučila je da progovori kako bi pomogla drugim ženama i ohrabrila ih da prijave sve slične incidente kako bi napadači bili osuđeni.

Ona je rekla da iako njihova veza nije bila savršena, nije bilo očiglednih znakova da će je on ikada fizički povrediti.

- Tokom naše veze nikada nije bio izrazito agresivan prema meni. U godini koja je prethodila tome, mislila sam da ima problema sa pićem jer bi stalno izlazio i kasno se vraćao kući, a onda bi probao i drogu. Postojale su osobine negativnog ponašanja prema meni, ali ništa poput ovoga ne bih opisala kao toksičnu vezu - navela je Emili za "Vels Onlajn".

Situacija je eskalirala u sekundi

Emili je 18. februara 2023. godine rekla da je par izašao sa prijateljima u lokalni pab i da je veče počelo zabavno dok su svi zajedno pevali i plesali. Međutim, Džonsovo ponašanje se promenilo kada su prešli na drugo mesto.

- Izbacili su ga iz tog mesta. Bila sam napolju sa njim pokušavajući da ga smirim i odatle je počelo. On me je prozivao, zvao k*****, govorio mi da o******, i govorio mi da idem dok sam pokušavala da smirim situaciju. Potom smo otišli ​​na drugo mesto i on je izbačen i odatle - navela je Emili.

Iako se Emili slabo seća šta se dalje dogodilo zbog njenih povreda, sud je čuo kako je razgovor između para snimljen ispred njihove kuće putem pametnog zvona na vratima, koje je otkrilo da je Džons postao agresivan prema Emili jer nije mogao da pronađe ključ od kuće i za to je okrivio nju.

"Ne sećam se šta se dogodilo"

- Ne sećam se mnogo od kada smo se vratili kući zbog povrede glave koju sam kasnije zadobila. Sećam se da je nešto kratko rečeno o ključevima od kuće jer nije mogao da pronađe, i da je rekao da ih ja imam. Sledeće čega se sećam da sam bila u kući i sećam se da me je davio do te mere da nisam mogla da dišem. Osećala sam kako gubim i dolazim svesti. Pokušavala sam da ga zbacim sa sebe, ali sam manja od njega tako da nisam mogla - navela je Emili, koja pati od amnezije zbog povreda.

Emilino najjasnije sećanje iz te noći je "nepodnošljiva" količina bola".

- Dok sam bila na podu, on me je šakom više puta udarao do tačke u kojoj sam imala toliko bolova da sam mu rekla da me ubije jer nisam mogla više da izdržim. Svuda me je bolelo. Pretukao me je svuda - dodala je Emili.

"Ja sam preživela!"

Policija se pojavila na licu mesta kada ju je majka odvela u bolnicu "Moriston" u Svonsiju. Sud je čuo kako je Džons nastavio da vrišti u policijskom automobilu nakon privođenja.

Džons se nije izjasnio krivim i na sudu je samo promenio svoju izjavu o krivici, dok je tužiteljka iznela da je otežavajuća okolnost što je Džons u trenutku napada bio alkoholičar i narkoman, kao i to što je Emili napao u kućnom okruženju.

Obraćajući se Džonsu, koji je sedeo na optuženičkoj klupi obučen u plavo odelo i bledo plavu kravatu, Emili je hrabro pročitala svoju izjavu o uticaju žrtve. Ispričala je sudu kako sada pati od nesanice i straha kad god se pogleda u ogledalo i podseti se šta joj je Džons uradio.

- Ja sam preživela. Imam ožiljak koji me podseća na to koliko ću uvek biti jaka. Nisi mi oduzeo volju za životom. Nisi mi slomio duh. Ovaj ožiljak je stalni podsetnik na ono što se desilo, ali ne određuje moju budućnost. Ne mogu da podnesem pomisao da se ovo desi nekom drugom - pročitala je hrabra Emili pred svojim nasilnikom.

(Blic, Miror)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading