MILANOVIĆ IZVREĐAO BUGARE Hrvatski predsednik izazvao novi diplomatski skandal!
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Sofija je pozvala hrvatsku ambasadorku Jasnu Ognjanovac da izrazi protest zbog izjave Milanovića koji je Bugarsku nedavno pominjao u negativnom kontekstu.

- Iskoristite sve te evropske fondove koji stoje na raspolaganju jer neće večno dolaziti i time se ne treba uopšte impresionirati. To je neki novac. Mi nešto damo i nešto nam se vrati. To što se vrati je nešto veće ako znaš kako se upravlja. Hrvatska po tome nije ni prosečna. Mi smo dno Evropske unije. Kad se gledaju bivše socijalističke države, koje koriste evropske fondove, tu je Bugarska jedina lošija od Hrvatske i mi svako jutro ustajemo i molimo Boga da se Bugarskoj ništa ne dogodi da ima ko da bude poslednji - rekao je nedavno Milanović.

Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske prenelo je "duboko razočaranje" izjavom Milanovića i navelo da je takva izjava za Bugarsku neprihvatljiva i ne korespondira odličnim bilateralnim odnosima idve zemlje. Takođe je naglasilo da se nada da će se hrvatska vlada ograditi od takvih izjava i dodalo da su "izabrali blaži oblik protesta" iz poštovanja prema odnosu premijera Andreja Plenkovića i ministra spoljnih poslova Gordana Grlić Radmana prema Bugarskoj.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading