Britani Lauga
Foto: Printscreen/Youtube/Capricornia Chamber of Commerce

Policija u Australiji pokrenula je istragu nakon što je poslanica iz Kvinslenda Britani Lauga (37) tvrdila da je drogirana i s****ualno napadnuta, piše The Independent.

Pomoćnica ministra zdravlja rekla je da je napadnuta tokom noćnog izlaska u svom izbornom području Jipun, u centralnom Kvinslendu.

Lauga, 37, je objavila na društvenim mrežama da je otišla u policiju i bolnicu ujutro 28. aprila nakon incidenta.

„Testovi u bolnici su potvrdili prisustvo lekova u mom telu koje nisam uzimala. Ova supstanca je značajno uticala na mene. Policijski uviđaj je u toku", rekla je ona.

Lauga je rekla da su je od tada kontaktirale druge žene koje su tvrdile da su i one bile drogirane iste noći.

- Ovo se moglo dogoditi bilo kome i što je tragično, mnogima od nas se dešava - rekla je ona.

- Nije u redu. Trebalo bi da možemo da uživamo u druženju u našem gradu bez rizika da budemo drogirani ili napadnuti - napomenula je ona.

Policija Kvinslenda istražuje prijavu za s***ualni napad u vezi sa incidentom u Jipunu, potvrdila je policija u izjavi za australijski Asošiejted pres.

Policija je svesna tvrdnji o sličnim incidentima

Policija je „svesna i obaveštena o sličnim incidentima“, saopštila je policija, pozivajući svakoga ko je popio piće ili je doživeo nešto slično da prijavi vlastima.

Lauga je rekla da će odvojiti „vreme da se fizički i emocionalno izleči“ i zatražila je privatnost dok traže neophodnu podršku.

„Hvala svima koji su mi pružili podršku. Zaista cenim vaše promišljene poruke, gestove i ljubaznost.”

Lauga je članica parlamenta već gotovo 10 godina od kada je prvi put izabrana.

Premijer Kvinslenda Stiven Majls rekao je da je pružio podršku Laugi.

"Niko ne bi trebalo da prođe kroz ono kroz šta prolazi Britani", naveo je u saopštenju.

"Moj jedini fokus je na Britani i njenom blagostanju. Rekao sam joj da smo ovde da je podržimo, šta god joj bilo potrebno."

Ministarka za stambena pitanja Kvinslenda Megan Skenlon nazvala je optužbe "užasavajućim".

"Britani je koleginica, ona je prijateljica, ona je mlada žena u parlamentu Kvinslenda i ovo su zaista šokantne stvari", rekla je Skenlonova.

"Nije prihvatljivo da su žene nesrazmerno žrtve domaćeg, porodičnog i s***ualnog nasilja. Naša vlada će nastaviti da čini sve što može kako bi zaštitila žene i sprečila nasilje."

U Australiji je nedavno došlo do serije nasilja zasnovanog na polu, što je navelo premijera Entonija Albanezea da označi domaće nasilje kao "nacionalnu krizu".

Prošlog meseca, šest osoba, pet žena, ubijeno je nožem od strane Džoela Kočija u tržnom centru u Sidneju. Policija Novog Južnog Velsa saopštila je da je "očigledno" da je osumnjičeni ciljao žene.

(The Independent)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading