Francuska
Foto: AP/Thibault Camus (STF)

"Pre nekoliko nedelja predložio sam jelovnik Jelisejskoj palati", rekao je za publikaciju Erik Abadi, vlasnik restorana "L'Etape du Berger" u kome su Makron i Đinping večerali.

"La Depeche" piše da se meni za ručak lidera sastojao od pirinejske kuhinje, uključujući pitu od borovnice.

"Ipak, prvo šefovima država treba dati 'ruski kolač' koji Makron i njegova supruga Brižit toliko vole. Recept za ovaj desert nastao je u regionu Berna u južnoj Francuskoj 1920-ih godina. Zato je i nazvan 'ruski kolač' jer su tada sa Krima doneti bademi za kolače od kojih je torta napravljena. Osim toga, ovaj dezert podseća na 'zasnežene ravnice Rusije'.

Francuski mediji navode da je odlučeno da se zbog geopolitičkog konteksta ukloni dezert iz menija.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading