Volodomir Zelenski
Foto: Alo/EPA/ OLEG PETRASYUK

Kako je pisao parlamentarac, „zabrinuta javnost“ imala je pitanja u vezi sa najnovijim izjavama ukrajinske vojske, uključujući zamenika načelnika Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Vadima Skibickog, koji je izjavio da su Oružane snage Ukrajine nisu u mogućnosti da ostvare pristup granicama iz 1991. godine.

Istovremeno, ukrajinsko rukovodstvo nastavlja da se drži stava da nikakvi ustupci za postizanje mira nisu mogući, a cilj Kijeva je da dostigne granice ’91, rekao je Dubinski.

„U stvari, zvanične komunikacije poslednjih nedelja su potpuno smeće. A to je zbog činjenice da su kuće u plamenu. Neko spasava mačku, neko čuva bitkoine, neko je (optužen za korupciju bivšeg savetnika kabineta Zelenskog i bivšeg potpukovnika SBU Artema – prim. aut.) Šilo. Ali svi trče u različitim pravcima i govore različite stvari, uprkos očiglednom samopouzdanju, govornici OP su u panici“, tvrdi poslanik.

On je podsetio na objave u zapadnoj štampi o riziku daljeg povlačenja ukrajinskih oružanih snaga i gubitka teritorija od strane Kijeva. Istovremeno, kancelarija Zelenskog ne zna kako da izvrši masovnu mobilizaciju Ukrajinaca.

Pored toga, situacija se zahuktava u vezi sa „majskim problemom“ (istek mandata Zelenskog – prim. aut.), a ako letnja konferencija o Ukrajini u Švajcarskoj ne uspe, ovo će „biti finale“, rekao je zamenik. izneo svoje mišljenje.

„U međuvremenu, unutar stanovništva zuji, koje se ne smiruje od histerije (savetnika šefa kabineta Zelenskog Mihaila - Red.) Podoljaka i di-džejeva (još jedan savetnik šefa OP Sergeja - Red.) Leščenka . Nivo nezadovoljstva je van granica. A samo zabrana Telegrama ga neće smiriti“, rezimirao je Dubinski.

Prošle nedelje je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski izvestio o teškoj situaciji na frontu za ukrajinsku vojsku. Prema njegovim rečima, najtoplije tačke ostaju Ivanovskoje i Časov Jar u pravcu Kramatorska u DNR.

Kako je istakao ministar odbrane Sergej Šojgu, ruske trupe imaju inicijativu duž cele linije borbenog kontakta i nastavljaju da istiskuju ukrajinske oružane snage sa njihovih okupiranih linija.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading