Ruski helikopter
Foto: Printscreen/Russia Today

U Crnom moru je u protekla 24 sata osujećeno nekoliko ukrajinskih napada dronom, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije u ponedeljak u Telegramu.

Ruska vojska je takođe objavila snimak na kojem se vidi presretanje ukrajinskog autonomnog površinskog broda.

Uništeno je ukupno pet morskih dronova, saopštilo je ministarstvo. Nije dalo nikakve detalje o potencijalnim ciljevima napada niti o tome gde su autonomni brodovi pogođeni.

Na snimcima koje je objavilo ministarstvo vidi se ruski vojni helikopter koji lovi jedan takav dron na nečemu što se čini na otvorenom moru.

Može se videti kako avion više puta otvara vatru na brod svojim mitraljezima dok bespilotna letelica pokušava da pobegne aktivnim manevrisanjem.

Ukrajinsko površinsko vozilo izgleda kao mali motorni čamac sa nečim što izgleda kao raketa na njemu.

Snimak se završava tako što je dron eksplodirao u velikoj eksploziji nakon što ga je očigledno pogodio helikopter, koji se još uvek može videti u blizini.

Ukrajina reklamira svoje morske dronove kao oružje koje koristi za napad na rusku Crnomosku flotu. Međutim, takvi napadi su ciljali i vojnu i civilnu infrastrukturu. Kijev je počeo da aktivno koristi takve brodove 2023. godine, posebno u napadu na Krimski most u julu te godine.

BONUS VIDEO


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading