Teya Dora
Foto: ATA IMAGES/Foto: AtaImages

Teya Dora danas slavi 32. rođendan, a s obzirom na to da je rođena baš 1. maja, uvek su njeni rođendani bili posebni zbog tog razloga

- Da, svakako je lepo roditi se na tako veliki praznik koji se slavi u celom svetu s jednom vrlo pozitivnom konotacijom o ravnopravnosti i ljudskim pravima. Međutim, moja mama, koja je antropolog, rekla mi je da je to datum koji su mnogi narodi u svetu obeležavali i u prethrišćansko vreme kao buđenje prirode i palili su velike vatre oko kojih su se okupljali ljudi prizivajući dobre sile iz prirode da ih čuvaju i štite. Verujem da je to zaista hiljadama godina duga tradicija. Na taj način posmatram i uranke koji se organizuju za 1. maj. Naravno da sam s mamom i tatom kao mala često išla na njih, a pre svega na Borsko jezero - istakla je predstavnica Srbije na Evroviziji 2024.

Teya Dora

Foto: AtaImages

 

- To je uvek bio spektakularni događaj jer su se mama i tata trudili da mi bude jako zabavno i da se bukvalno ceo dan smejem. Mislim, tako mi je prolazio verovatno svaki dan, ali za moj rođendan su uvek pozivali mnogo dece s kojima sam se inače družila - prisetila se.

- Onda smo 1. maja ili na Borskom jezeru ili u Donjem Milanovcu, gde smo doskora imali mali stan na samoj obali Dunava, organizovali razne pozorišne predstave i festivale na kojima smo pevali, kao i različite kvizove. Vrhunac je bio kad je mama iznosila neobične torte koje je sama pravila, a koje su bile u obliku likova iz Diznijevih filmova koje sam obožavala ili raznih životinja koje oduvek volim - poput leptira i lastavica. Mi deca smo vrištali od sreće - istakla je Teya Dora.

Kako je navela, od prvog honorara je kupila važnu stvar. 

- U muzičkoj industriji su honorari uglavnom vrlo pristojni u odnosu na prosečne plate. Ako se dobro sećam, od prvog honorara sam kupila neki nameštaj za kuću - priznala je pevačica.

Da se ona pita, na pitanje kolika bi trebalo da bude prosečna plata, rekla je:

- Da bi čovek zaista mogao da živi zdravo, da se kvalitetnije hrani i da može sebi da priušti odlaske na kulturna dešavanja, u spa-centar i da malo putuje, pretpostavljam da bi kućni budžet trebalo da bude bar 3.000 evra.

- Za porodice s decom verovatno i više, zato što i deca imaju dodatne potrebe za zabavu i edukaciju - pojasnila je Teya Dora za Kurir.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading