Miljana
Foto: Privatna arhiva/Miloš Antić

Lepa glumica Miljana Gavrilović i njen suprug, informatičar Miloš Ivović su sa decom, Mionom (6), Vukadinom (4) i bebom Hristinom spremno dočekali najradosniji hrišćanski praznik i u razgovoru za naš dnevni list istakli da veoma drže do tradicije. 

- Pamtim da je pokojna baba, očeva majka, sušila bilje i gajila cveće i njima je ukrašavala jaja, koja je uvek kuvala u lukovini. Zato su i imala prirodne, lepe šare. Kasnije smo brat i ja sa mamom voleli da eksperimentišemo, pa smo ih bojili temperama i lakovima za nokte - prisetila se detinjstva Miljana, koja nikada nije varala u kucanju jajima.

Miljana

Miloš Antić

 

- Uvek se znalo kako izgleda drveno jaje, bilo je obično crno ili braon, a kad sam bila dete, te boje su me asocirale na lakovane cipele. Niko nije ni mogao da vara, a ja to nisam radila ni kasnije. Važan mi je bio običaj, da izaberem jaje više puta, nisam morala da pobedim - navela je glumica koja i svoje naslednike uči da pobedu i poraz prihvate na isti način.

Miljana

Miloš Antić

 

 - U svakom slučaju sam pravdoljubiva, pa ko pobedio ili izgubio, učim ih da to prihvate, jer to je igra. Kada se farbaju jaja, dam im flomastere da budu kreativni i nacrtaju na jajima šta žele. Miloševo zaduženje je da pokupuje sve namirnice oko praznika, da ne mislim ako mi nešto zatreba, a piljare i pijaca ne rade. Njegov deo je nabavka, odnosno što bi se reklo, tehnički deo i da pojede ono što spremim. Mislim da mu posao nije toliko težak - rekla je Miljana i dodala da za Vaskrs nemaju specijalne rituale, a važno joj je samo da su upućeni jedni na druge.

Miljana

Miloš Antić

 

- Sadašnja proslava se razlikuje od onih nekada po tome što su okupljanja bila veća, više se jaja farbalo i nije bilo puno izbora tehnika. Sada je sve pomalo i propaganda, u smislu čija će jaja biti lepša ili ko ima drugačiju ideju. I sve to se objavljuje na Instagramu. Dakle, mnogima je važna forma, a ne suština. Sa nama to nije slučaj - rekla je glumica.

- Najvažnije je da smo zajedno, složniji, srećniji i radosniji! Da naučimo da oprostimo, jer samo čistog srca i sa puno ljubavi možemo menjati svet nabolje - zaključila je Gavrilovićeva za Alo!. 

Izbegavam prejedanje posle pričesti 

Iako posti svaki post, Miljana priznaje da ne voli prejedanje nakon pričesti, zbog čega pažljivo bira šta će se naći na trpezi. 

- Spremim ručak, salatu i neki zdraviji slatkiš. Bez obzira na okolnosti, gledam da svaki post ceo postim i kad prođe, posle pričesti, ne mogu da se prejedem. Zato i ne preterujem sa pripremom hrane - iskrena je Miljana.

Piše: Zorica Zarić

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading