Teya Dora
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Tatjana Matejaš Tajči 1990. godine predstavljala je Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije. 

Evrovizija u Malmeu je prva na kojoj prisustvuje otkako je ona nastupala u takmičenju. Otkrila je da joj se dopada pesma "Ramonda" kojom nas predstavlja Teya Dora, ali da je njen favorit predstavnik Hrvatske, Bejbi Lazanja. 

- Prvi put sam u Švedskoj. Divna je energija. Ja sam skroz emotivna, jer toliko me je zapravo lepo dodirnula ta lepa energija - istakla je Tajči.

Tajči

Foto: Printscreen/RTS

 

Ona je uporedila takmičenje sada i tada kada je ona predstavljala Jugoslaviju. 

- Teško je uporediti zato što nije bilo društvenih mreža i nije bilo toliko otvorenog tipa. Mi smo bili svi više-manje izolovani u hotelima i u dvoranu 'Vatroslav Lisinski' gde se sve održavalo. Meni je malo falilo tih događanja. S druge strane, možda sam ja u krivu, jer ja sam tad bila izvođač, a sada uživam kao posmatrač. Možda su i drugi tada imali osećaj koji ja imam sada - rekla je Tajči.

Tajči

Foto: Printscreen/RTS

 

Prisetila se takmičenja u Zagrebu i kako je osetila ogromnu ljubav i podršku cele tadašnje države, ali da je osećala i odgovornost.

- Ja, toliko ljubavi, uopšte nisam znala da postoji. Mislila sam da će se meni srce pući. Nisam znala da li će mi srce izdržati. Imala sam osećaj odgovornosti. Želela sam to opravdati, želela sam od sebe dati sve i još više. I mislim da sam s nastupom to odradila dobro. Sad kad gledam snimke, pa dobro sam ja to odradila sa 19 godina - rekla je Tatjana Matejaš.

Njen favorit na ovogodišnjem takmičenju je predstavnik Hrvatske Bejbi Lazanja sa pesmom "Rim tim dagi dim", pošto, kako je rekla, čovek teško odlazi iz kraja gde je potekao.

- Krasna je energija oko njega. Sviđa mi se i to što ima jednu iskrenu ranjivost. Nežan je, a peva snažnu pesmu i koja je iskrena i otvorena. Tu se dogodila neka energija koju svi možemo prepoznati. Svi imamo tu ranjivost i iskrenost i želimo biti snažni. I jesmo snažni - poručila je Tajči.

Evrovizija

Printscreen

 

Navela je i da je čula pesmu "Ramonda" koju će Teja Dora izvesti za Srbiju.

- Krasna je pesma iz Srbije. Jako mi se svidelo kada su Bejbi Lazanja i Teja Dora pevali pesme jedno od drugog. Najlepše kod tih pesama je što ne moraju pobediti da bi živele i dalje - rekla je Tajči.

Evrovizija

Printscreen

 

Tajči je u Malmeu još jednim povodom.

Naglasila je da je u Malmeu kako bi nastupila na "Balkanskoj žurci" u organizaciji OGAE Švedska.

- Mene već nekoliko godina klub fanova Evrosonga zove da nastupim i evo ove godine se poklopilo da mogu biti ovde i nastupaću večeras u klubu Malme lajv koji je prekrasan objekat. Za fanove, "Hajde da ludujemo", čak razmišljam da obučem haljinicu u kojoj sam nastupila. Videćemo - rekla je Tajči za Internet portal RTS-a.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading