bejbi lazanja
Foto: Profimedia/Foto: Alo ilustracija

Nakon sinoćnjeg nastupa Bejbi Lazanje na prvoj polufinalnoj večeri Pesme Evrovizije u Malmeu u Švedskoj, kojim se Hrvatska plasirala u finale u subotu, u njihovoj delegaciji su uvereni u pobedu.

- To je gotova stvar, mi smo pobednici - najčešća je rečenica u "lijepoj njihovoj". 

Čak Hrvatska radio televizija, kako su objavili pojedini hrvatski mediji, uveliko planira Pesmu Evrovizije sledeće godine u Zagrebu.

- Prošle nedelje smo saznali da je HRT već u niskom startu za pobedu na Pesmi Evrovizije ove godine. Dogovorili su se s Arenom Zagreb da ne rezervišu nikakve koncerte, ni događanja iduće godine u aprilu do sredine maja - izvestila je Slobodna Dalamcija, pozivajući se na dobro, obavešten izvor iz te medijske kuće.

- Velike nade polažu se u pobedu Bejbi Lazanje na Pesmi Evrovizije. Nismo rezervisali termin jer i to se plaća, već smo zamolili čelnike Arene Zagreb da ništa ne dogovaraju od događanja u periodu od aprila do sredine maja - naveo je izvor.

Naravno, na društvenim mrežama pljušte komentari, jedni smatraju da su se u HRT malo zatrčali, drugi su oduševljeni najavljenom pobedom.

Prolazak Bejbi Lazanje u finale, komentarisao je i Tonči Huljić.

ŠOK! HRVATI PROGLASILI POBEDNIKA Već rezervisali termin u zagrebačkoj Areni za iduću Pesmu Evrovizije

Pink printskrin

 

- Žurio sam da vidim nastup i objektivno, nema konkurenciju. Njegova jednostavnost i energija sve nadmašuju. On je jedna lagana, prelazna faza između šizofrene Pesme Evrovizije koja se, polako vraća u normalu svojom energijom. Ono što želim posebno da naglasim je da mi je drago da jedan verni hršćanin širi dobrotu koja je zarazna, a ne odriče se onog što on zaista jeste - rekao je za Slobodnu Dalmaciju Huljić. 

Da podsetimo, Pesma Evrovizije, odnosno tada Evrovizija, održana je u Zagrebu 1990. godine u koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" nakon pobede Emilije Kokić i grupe "Riva" s pesmom "Rock me Baby" u Švajcarskoj.

Emilija Kokić

Profimedia

 

- Te godine pobedili smo Masima Savića za samo jedan bod, i posle toga su kritike na naš račun bile veoma oštre, u stilu kako je ovaj no name bend mogao da pobedi jednog Masima. E, ali kada smo pobedili u Lozani, onda su bili prisiljeni da povuku reč. Svake godine kada krenu priče o muzičarima koji će nas predstavljati na tom takmičenju, ja se setim kako je meni bilo tada. Nisam osećala da imam tremu jer sam bila oduzeta od treme. A kad su se uključili reflektori na sceni, tako su me jako zablesnuli da nisam uopšte videla publiku i to me je spaslo. Selin Dion mi je uručila nagradu na kraju, a te godine pobedili smo i jednu Anu Oksu - pričala je godinama kasnije pevačica.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading