snajka i svekrva
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 Iako nikada nije direktno rekla da je žena ružna, svekrva nikada nije dala kompliment za njen izgled. S druge strane, često hvali svog sina i ćerku, što je dovelo do toga da žena sumnja da svekrva misli da nije dovoljno dobra za njenog sina.

Situaciju dodatno komplikuje činjenica da se svekrva oseća neprijatno kada neko spomene sličnost između njene unuke i majke, umesto da kaže nešto pozitivno. Žena je priznala da ima problema sa samopoštovanjem, a svekrvina tišina samo pogoršava njeno osećanje nesigurnosti.

U odgovoru na njenu objavu na društvenoj mreži, mnogi su je pitali da li misli da je njena svekrva ljubomorna na nju. Podrška od drugih korisnika došla je u vidu ohrabrenja da se ne oslanja na mišljenje svekrve kako bi potvrdila svoju vrednost.

Neki su rekli da je normalno osećati želju za prihvatanjem u "novoj" porodici, dok su drugi tvrdili da bi trebalo da se distancira od mišljenja svekrve i usmeri pažnju na pozitivne aspekte svog života.

snajka i svekrva

Foto: Shutterstock

 

Psihološka studija iz 2008. godine pokazala je da 60% žena doživljava dugotrajni stres zbog odnosa sa svekrvom, dok je dve trećine žena verovalo da njihove svekrve pokazuju ljubomornu, majčinsku ljubav prema svojim sinovima. Zbog toga, nije neuobičajeno da žene osećaju pritisak da budu prihvaćene.

Kao rezultat ove objave, mišljenja su se podelila. Neki su podržali ženu, dok su drugi sugerisali da previše razmišlja o mišljenju svekrve.

Komentari poput "Zašto te, zaboga, briga šta misli tvoja svekrva?" i "Moja svekrva mi nikada ne daje komplimente" ukazuju na to da mnogi smatraju da je najbolje da se žena fokusira na sebe i svoj odnos sa porodicom, umesto da traži potvrdu od svekrve.

U svakom slučaju, ova priča ilustruje koliko mogu biti komplikovani porodični odnosi i koliko mogu uticati na osećaj samopoštovanja.

(mondo.rs

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading