Ajronmen u havani
Foto: Alo/Foto: Pixabay

Na zelenom bulevaru u centru Havane, čovek tuče sebe maljem, po zglobovima, laktovima i podlakticama, privlačeći gomilu prolaznika koji se okupljaju da snimaju spektakl telefonima. Ono što šokira gomilu nije očigledno samopovređivanje, već činjenica da izgleda da je izašao nepovređen.

Kubanski "Ajronmen" Lino Tomasen rekao je da je jednom težio da bude sledeći Majk Tajson, trenirajući da postane profesionalni bokser podvrgavajući se milionima udaraca čekićem, i na kraju se preselio sa karipskog ostrva da se bori u Meksiko Sitiju.


„Imao sam 27 mečeva dobijenih nokautom, ali sam se povukao jer sam u poslednjem slomio lobanju (protivniku) i on je umro momentalno“, priseća se zdepasti Tomasen u intervjuu za Rojters u Havani. „Sav novac koji sam zaradio u borbama dao sam njegovoj porodici“, rekao je on, procenjujući sumu na preko 100.000 dolara, što je ogroman novac za većinu stanovnika Kube. "Zakleo sam se da se nikada više neću boriti."

TUČE SEBE MALJEM I OSTANE NEPOVREĐEN Kubanski

Yander Zamora

 

Tomasen je od tada otpisao slavu i bogatstvo, i zarađuje daleko skromnije na ulicama Havane i obližnjih plaža.

Mršav 32-godišnjak je žvaće napola popušenu cigaru i oduševljava posetioce radeći sklekove na svojim savijenim zglobovima sa odraslim muškarcem na leđima. Zatim tuče samog sebe maljem, marljivo udarajući svaki zglob.

„Sve je to stvarno, ništa izmišljeno“, rekao je Edvard Karbonel, koji je sa strahopoštovanjem posmatrao Tomasena.

„Napravio je nekoliko sklekova sa mnom (na leđima).“ Tomasen je rekao da je sada zadovoljan što služi kao inspiracija za one koji nastoje da razbiju barijere i ne žali što je iza sebe ostavio potencijalnu karijeru u boksu.

„Ponudili su mi hiljade, milione dolara da se vratim u to, jer znaju moj potencijal koji imam, a ja sam uvek govorio ne“, rekao je on.

„Želim da me pamte kao nekoga ko je pomerio granice mogućeg“, rekao je on.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading