Umro
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen

Faraj Žaržur preminuo je 22. marta od srčanog udara dok je bio na odmoru sa porodicom u Varaderu na Kubi. Mesec dana kasnije njegovog tela još nema. Porodica tvrdi da im je sa Kube poslato pogrešno telo, a da su pravi ostaci Faraja nestali.

Porodica, koja živi u Lavalu u Kvebeku, bila je na plaži u odmaralištu u Varaderu kada je 68-godišnjak doživeo srčani udar. U blizini nije bilo lekara i morali su da čekaju sat i po do dolaska Hitne pomoći. Zatim su čekali još sedam sati da organizuju transport tela u Havanu, gde se nalazila najbliža mrtvačnica.

Zvaničnici iz kanadske ambasade savetovali su im da se odmah vrate u Kanadu i organizuju da se telo odatle preveze kući. Kada su stigli u Kanadu, nadležni su im rekli da za prevoz tela treba da plate 10.000 kanadskih dolara (6.800 evra).

U pogrebno preduzeće stiglo je telo čoveka sa čupavom kosom i tetovažama, koji je bio mnogo mlađi od Žaržura. Ruske konzularne službe u Kanadi su kasnije identifikovale čoveka kao ruskog državljanina.

Porodica kaže da se telo neimenovanog Rusa i dalje nalazi u Kanadi, dok Farajevim posmrtnim ostacima nema ni traga. Porodica sada optužuje kanadske vlasti za nemar jer im konzularne službe nisu revnosno pritekle u pomoć.

Kanadske vlasti navode da u slučaju smrti kanadskog državljanina na Kubi, ambasada pomaže u transferu novca lokalnim pogrebnim službama. Porodice su rekle da kontaktiraju Asistur, kubansku kompaniju za medicinsko osiguranje koja je bila odgovorna za isporuku tela.

Ali porodica nikada nije bila u direktnom kontaktu sa Asisturom, jer su svu logistiku oko transporta tela organizovale kanadske vlasti. Potraga za ostacima Faraja se nastavlja.

(Telegraf.rs)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading